Câteva persoane mi-au spus că știrea cu fetița care ar fi fost abuzată de tată și bunic este de Știrile Pro TV de la ora 5. Nimic mai fals! Știrea nu are nimic senzaționalist. Dacă se dovedesc adevărate acuzațiile, este o poveste oribilă trăită de o fetiță ce va împlini 7 ani peste 2 luni. Despre urmări nu cred că trebuie să mai vorbim. Nu trebuie să fii psihiatru ca să-ți dai seama ce impact are o astfel de experiență asupra unui copil. E clar că autoritățile austrice trebuie să investigheze cazul Sophiei Guger. Cel puțin în prezent, ele par să pună batista pe țambal și, în aceste condiții, presa trebuie să facă ceva ca să miște lucrurile. Autoritățile austriece nu trebuie să o credă pe cuvânt pe bunica maternă, însă trebuie să verifice dovezile pe care ea le aduce. Fetița trebuie să stea de vorbă cu medici specializați în astfel de cazuri. Ei vor putea stabili dacă a fost abuzată sau nu. Da, e o luptă inegală. Bunica maternă a Sophiei nu e cetățean austriac, așa cum sunt bunicii din partea tatălui. Chiar și așa, Minerva Roangheși are drepturi și noi putem să o ajutăm. Lucrurile încep să se miște. Un psihiatru tânăr și școlit din București a intrat pe fir. Este vorba de Gabi Diaconu. El colaborează cu un profesor de psihiatrie renumit din Viena, om cu care a luat deja legătura. Gabi nu a neglijat nici ong-urile austriece. Mai e mult până departe, însă este clar că povestea Sophiei nu va rămâne necercetată. Puteți vedea cel de-al doilea material difuzat în Telejurnal. Nu va fi ultimul! 

9 thoughts on “Sophie”
 1. Ma bucur ,ca au inceput sa se miste lucruri,evident ca mai este mult pana departe,dar sa speram ca va fii bine in final.Oare Autoritatile Romane si Austriece nu pot colabora in acest caz,pana la urma e un caz social?

  1. Valeria, fetița este doar cetățean austriac. Autoritățile române pot doar să o asiste pe bunică. Ea este cetățean român și rezident austriac.

 2. Ce ma ingrijoreaza foarte mult este ca un google search dupa „Sofie Guger” in limba germana, nu da nici un rezultat cu privire la cazul acesta. Putem noi sa ne agitam cat vrem in Romania; nimeni din presa austriaca, nimeni din blogosfera lor, nimeni din ong-urile lor nu pare a fi interesat de subiect. Putem avea senzatia ca lucrurile se misca, ne agitam, facem emisiuni la TV in Romania. Si cui ii pasa? Nu am citit pe nicaieri de vreo actiune in spatiul austriac care sa poata da ceva speranta in afara de tentativele bunicii de a prelua custodia. E adevarat, eu unul nu fac nimic pentru a ajuta aceasta fetitza. E adevarat, nu am nici timpul si nici armele cu care sa pot face ceva. Dar poate cei care locuiesc in orasul in care se afla fetitza, .. poate ei pot printa in germana jurnalul mamei Sofiei si sa-l puna in posta unui numar cat mai mare de locuitori din Steyr. Am inteles ca au fost contactate ziare austriece si televiziuni. Nimic, absolut nimic pana acum in presa lor. Degeaba vorbesc 2 psihologi amici. Ce o sa faca psihologul austriac? O sa se „bage” peste colegul lui din Steyr? O sa-i spuna psihologului roman ca „se ocupa” si se va ocupa in continuare de cazurile proprii si va gasi un motiv deontologic pentru a nu se implica in cazul Sofiei. Cu tristetze spun ca in Austria este heat 0 in cazul asta. Nu vi se pare surpinzator? La cate cazuri de pedofilie si incest au ?

   1. Am scris catorva ONG-uri germane si austriece care se ocupa cu „protectia copiilor”. Acum o saptamana. Nici un raspuns, de la nici una din ele. Nu le-am cerut decat sa ma intrume spre asociatia cea mai potrivita pentru a se uita in acest caz. Zero feed-back. Lucrurile nu sunt simple deloc cand vine vorba de pedofili in Austria sau Belgia. Increngaturile se duc foarte mult in sus. E trist. Nu spun ca nu se poate face nimic, dar nu ne putem astepta la o lupta usoara.

    1. Dan, da, lucrurile sunt complicate. La fel de greu e sa contactezi jurnalistii. Redactiile nu preiau un caz decat daca te prezinti cu avocati. Si da, in Belgia si Austria s-ar parea ca au probleme ceva mai mari cu cazurile de pedofilie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.