Qusair

Qusair este un mic oraș sirian aflat la granița cu Libanul, foarte important în economia războiului. De curând, ajutați de Hezbollah, oamenii lui Bashar Al Assad au reocupat orașul. Bătălia a fost lungă și deosebit de sângeroasă. Primul jurnalist occidental care a intrat în localitatea devastată de lupte a fost Liz Doucet, chief international correspondent al BBC. Am întâlnit-o de multe  ori pe Liz în diverse zone de război. Am stat de vorbă cu ea, am văzut-o la muncă. E un foarte bun corespondent de război, un jurnalist care transmite calm și nu isterie. Este un adevărat model pentru cei din branșă. Vedeți mai jos un reportaj interesant din Qusair.

7 thoughts on “Qusair

 1. americanu

  Este cam inceputul sfarsitului pentru Free Syrian Army…urmeaza Homs,apoi Alep…..bine fara ajutorul Hezbollah,nu erau ei aici.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   americanu, se cam complică lucrurile. se zice că ar fi cam 5000 de luptători ai Hezbollah.

   Reply
   1. americanu

    Da bine inarmati,pregatiti in razboiul de gherila,sa ne amintim episodul din 2006…cand insusi Israel s-a impiedicat de ei….implicarea lor a schimbat total,”jocul”.

    Reply
 2. Donkeypapuas

  Acest reportaj îmi lămureşte şi mai mult paradoxul din Liban, unde Hezbollah se bucură de încrederea multora din comunităţile creştine.
  Patriarhia Română a lansat un apel pentru eliberarea celor doi episcopi sirieni ostateci. Secvenţa de sfârşit a reportajului postat de dumneavoastră cred că e un argument că pe luptătorii “pentru libertate” o să-i doară în cot de apeluri şi de protejarea creştinilor.

  Reply
 3. Valeria Teodorescu

  OARE CAND SE VA TERMINA SI ACEST TEATRU DE RAZBOI,CATE INTERESE (DE ORICE NATURA MAI SUNT IN ZONA)?,CAT DESPRE DOAMNA LIZ DOUCET E O SCUMPA SI DISTINSA DOAMNA.

  Reply
 4. Gigi

  Impresionant ! Încă o dată îmi pun întrebarea simplă : oare chiar reuşim să înţelegem aceste lupte , care sunt date întro lume total diferită de noi , europenii ? Scara de valori de acolo nu are absolut nimic în comun cu lumea occidentală , ca să folosesc un limbaj de lemn . Putem trage învăţăminte din frământările lor ?

  Reply
 5. Donkeypapuas

  @Gigi
  Cred că în războiul civil spaniol (că tot vor unii să compare cele două conflicte) de aceeaşi “scară de valori” care “nu are nimic în comun cu lumea europeană”. Ba şi mai înainte, în războiul civil din Rusia. Aceleaşi atrocităţi ridicate încă la pătrat. Actualul papă îi sanctifică pe bandă rulantă pe cei ucişi în Spania doar pentru faptul că erau creştini. Noi mai aşteptăm.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.