Tehnici de interviu

Imediat după aflarea veștii că Adrian Păunescu a murit, o jurnalistă de la o televiziune de știri l-a avut în direct pe Mădălin Voicu. Timp de 3-4 minute, Mădălin a povestit cât îl apreciază pe defunct, ce rol important a avut acesta în istorie etc. După acest episod, jurnalista îl întreabă:

-Ce a rămas în urma lui Adrian Păunescu?

-Doamnă, mă urmăriți sau vorbesc singur, a venit replica tăioasă a lui Mădălin Voicu.

Dialogul dintre cei doi îl puteți asculta aici: Intervenție telefonică Mădălin Voicu.

P.S.

Cu puțin timp înainte, aceeași jurnalistă îi mulțumise lui Ion Iliescu că ” a vorbit așa de frumos despre Corneliu Vadim Tudor.” Iliescu vorbise de fapt despre Adrian Păunescu. CVT intrase și el prin telefon înaintea fostului președinte.

13 thoughts on “Tehnici de interviu

 1. GiacomO

  Ar fi amuzant daca nu ar fi vorba despre moartea unui om. Probabil jurnalistii care apar la televizor ar trebui antrenati pentru atentie si pentru scaparea de trac, orice om care a ajuns in acest domeniu inseamna ca are o inclinatie pentru asta dar parca le-ar trebui mai mult antrenament.

  Reply
 2. americanu

  Deacuma sa curga necroloagele si ripurile…..ca ce mare a fost da nu mai este….
  Odata mort si ingropat nimeni nu isi mai aminteste …..de nimeni….

  Reply
 3. ceapra

  Eu nu ma mai uit, pur si simplu nu mai pot. Trebuie sa scrie la sigla textului si „pentru idioti”. Problema e ca trebuie sa cauti idioti mai mari la interviu si nu prea se pot face stiri cu fernando, guta, roxy si Bondrea.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   George, nu e maria. E roman, eli roman. Din cate stiu eu, Maria e la antena nu la rtv. Daca a fost o “ironie fină”… ce pot să zic? Ai umor nu glumă…

   Reply
 4. Sorina

  deci au mai fost doua faze…tot la RTV, in aceeaşi dimineaţă .1) medicii pleaca din tara, profesorii pleaca din tara şi… a murit şi Adrian Păunescu.
  2) moderatoare in dialog cu Fanus Neagu, aflat in Spitalul Elias. “Poate este mai bine ca s-a intamplat asa pentru ca astazi putem discuta si noi despre poezie”…Pauza si, la un moment dat, Fanus Neagu izbucneste: “Doamna, cum puteti spune aşa ceva?! Cred că sunteţi prea tânără…” şi discuţia a evoluat în stilul ăsta.
  Jenant! Penibil! O generaţie de moderatori care nu numai că habar n-au pe ce lume trăiesc, dar cărora asemenea evenimente le demonstrează adevărata capacitate. Asemenea momente sunt, de atfel,şi cel mai bun test de cultură generală!

  Reply
 5. Vasi

  Jumatate din prezentatorii tv care au vorbit despre paunescu in aceste zile habar n-aveau cine a fost, bag mana in foc ca nu citisera nici macar o poezie de-a lui si s-a vazut. Ce ma intriga este ca momentul trist era previzibil si se putea petrece in timpul oricarui jurnal de stiri si o gramada n-au avut macar decenta sa se pregateasca, “sa dea un google” (ca e la moda) sa afle cateva informatii pentru ca anuntul sa nu-i ia pe nepregatite . atunci astfel de situatii jenante nu s-ar fi petrecut. Dar, deh, avem jurnalisti de valoare in generatia tanara: inculti, incompetenti si ignoranti.

  Reply
 6. maria

  la realitatea tv un reporter a vorbit la un moment dat despre regretabila moarte a lui Adrian NASTASE.ce sa ne mai mire..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.