Regimul de la Teheran consideră că iranienii nu trebuie să se încarce negativ cu știrile din afara țării, așa că filtrează la greu internetul. Foarte puține sunt site-urile pe care le poți accesa. Nu ai voie sa folosesti rețele de socializare, pagini cu știri, bloguri. Mai nimic din ce iese din mâinile infidelilor capitaliști. Interesant este că 36 de milioane de iranieni au acces la net. Asta în condițiile în care populația este de 75 de milioane. Și mai frumos e că, ajutați de VPN, vreo 7 milioane cel puțin au cont și „se dau” pe Facebook fără probleme. Regimul va regla și această scăpare. Intenționeaza să pună bazele unui internet propriu, rupt de restul lumii, ca-n Coreea de Nord. Adică în intranetul național, iranianul va găsi doar știrile agreate de Ministerul Culturii și Îndrumării Islamice, va avea email și un motor local de căutare. Ce poți să-ți mai dorești?

Al doilea reportaj este aici.

P.S. Pentru aceasta fotografie am cerut voie barbatului. Politicos, omul a acceptat. Am fost atras de lumina care-i pica frumos femeii pe fata, dar si de combinatia blugi, conversi, geanta moderna si chador.

2 thoughts on “Cenzura-i baza”
  1. Seamana cu emisiunile de dreapta de la noi si nu vad diferenta in care vorbesc doar despre ce le convine lor. Un amestec de legionari si mormoni imbracati ca niste rabini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.