Am ajuns la concluzia că politețea excesivă nu e bună în România. Zilele trecute, am băut o cafea într-o zonă de fițe de lângă TVR. Pentru o apă și un espresso trebuia să plătesc vreo 18 lei. Am pus lângă notă o bancnotă de 50 și, când chelnerul a venit să o ia, am zis mulțumesc. Am așteptat restul. Am stat, am mai fumat. Nimic! După vreo 10 minute îl întreb pe chelner de restul meu. Se schimbă la față și bâlbâie ceva cum că nu avea mărunt. Mi-am dat seama că, pentru că îi mulțumisem, el înțelesese că nu trebuie să-mi dea nimic înapoi. E clar că Gigi Becali a stricat piața din moment ce un chelner crede că un bacșiș de 150 % este ceva normal.

9 thoughts on “Chelnerii, politețea și bacșișul”
  1. Îmi pare rău, dar „mulțumesc” atunci când plătești exact asta înseamnă în România: „păstrează restul”. În ce pădure ai trăit până acum? E drept că un bacșiș de 178% nu s-a mai văzut, dar…

  2. Asa iti trebuie daca bei apa si cafea dupa Poponet.
    Sa postezi de urgenta o fotografie ca sa fim siguri ca nu ai ochiul vanat pentru ca ai fumat prea mult fara sa mai consumi ceva!

  3. Eu obisnuiesc sa spun :„ Multumesc, opriti ….20 ” in cazul nostru. De ce? Pentru ca m-am ARS … si… nu am indraznit sa-mi repar greseala, asa ca…. „Tot pățitu-i priceput ” .

  4. Adelin,

    Am patit LA FEL cateva terase mai incolo, vis-a-vis de bazinul Floreasca. Sotul meu, un francez educat, a multumit cand i-a fost adus restul si apoi m-a „tarat” de acolo rosu de furie cand a inteles ce suma enorma reprezinta o simpla multumire la Bucuresti. Unde mai pui ca nici nu am consumat ce ne-am fi dorit 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.