Împreună pentru fiecare

De-a lungul timpului, în calitate de corespondent de război, am tot fost întrebat ce mă afectează emoțional cel mai mult? Am văzut cadavre, gropi comune, muribunzi, însă inima mi se strânge întotdeauna când aud de un copil în suferință. atiAsta nu se întâmplă doar de când a apărut Smaranda în viața mea. Nu, mereu am fost mișcat de dramele celor mici. Poate că tocmai de aceea am ales să scriu despre 3 proiecte care se luptă pentru granturile acordate de Rompetrol. Fotografia este făcută-n secția de pediatrie a unei clinici particulare din capitală. Așa ar trebui să arate și salonul de specialitate al Spitalului Municipal Oltenița. Nu am o imagine de acolo, însă vă asigur că în prezent secția de pediatrie este de secol XIX. Medicii au nevoie de un pat electric pentru terapie intensiva, de un injectomat și de un defibrilator. Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Făgăraș nu arată nici ea mai bine. Și medicii de aici ar avea nevoie de bani pentru a putea ajuta copiii dintr-un oraș cu aproape 30.000 de locuitori. Nu în ultimul rând, dacă ar fi după mine, aș finanța “Ajută-i să iasă din lumea tăcerii”, un proiect din Târgu Neamț care-i vizează pe copiii cu autism. În baza voturilor de pe net și a punctajului dat de un juriu, Rompetrol a ales 37 din peste 200 de proiecte. În curând, vor fi anunțate cele 3 care vor primi 15000, 45000 și respectiv 100000 de lei. În ultimii 4 ani, compania a acordat granturi de 1 milion de dolari și a sprijinit punerea-n practică a peste 70 de proiecte din domeniile sănătății și protecției mediului.

sursa foto: romanialibera.ro

5 thoughts on “Împreună pentru fiecare

 1. NICOLETA

  Neata,eu locuiesc in Oltenita,dar multumesc lui Dumnezeu,n-am calcat decat o data in spital.Vizitam pe cineva.Dar ce am vazut,este de domeniul cosmarului.Si n-am vazut prea mult!Cam ca dupa razboi,sau mai bine zis,ca o casa care n-a fost nici renovata nici curatata de zeci de ani.Vechituri cu vopseaua scrijelita ,faianta veche pe multe locuri cazuta…Nu stiu cabinetele doctorilor cum sunt,dar spitalul chiar are nevoie de o mana de fier.Eu insa cred ca si primaria ar putea sa mai renunte la investitiile gen panselute,giratorii inutile(erau intersectii semaforizate!),sau macar daca au marit impozitele diferenta sa o dea direct spitalului.Ce mai,numai bolnav sa nu fii !!!

  Reply
 2. Valeria Teodorescu

  Domnule Adelin,Buna dimineata ,ce faceti ? ,Nu va suparati ca va scriu despre aceasta eroare a calculatorului,dar nu se intelege deloc ceea ce ati postat , NU VA SUPARATI (stiu ca sunteti un om sensibil )Va doresc o zi placuta !

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Valeria, nu stiu despre ce eroare vorbiti. Mie-mi afiseaza corect pagina. Cele bune.

   Reply
 3. americanu

  Arata bine..asa ar trebui sa arate un spital in sec 21, intr-o tara membra UE….sa te simti om la tine in tara…unde sa stii ca ai conditii,nu ai oameni grabiti,obisnuiti ca pe vremea comunismului “eu am venit primul sunt de la 06:00 aici”,doctori mult mai relaxati si cu echipamentul de rigoare..mai ales intr-un domeniu atat de dificil cum este pediatria.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.