Am așteptat peste 2 luni pentru o cască moto, însă a meritat. Bine, întârzierea a fost cauzată de pandemie, desigur. Lunile lungi de stare de urgență, închiderea tuturor fabricilor au produs întârzieri serioase și au dat peste cap tot ce se putea da. În fine, să revenim la mult așteptata și mult colorata mea cască. Prietenii de la Bikershop mi-au adus-o tocmai din Japonia, de la Arai, o afacere de familie care produce unele dintre cele mai bune și mai sigure căști din lume. Deși sunt scumpe, Arai-urile sunt foarte populare în rândul motocicliștilor. Eu mi-am ales acum un Arai Profile V Jungle 2.

Vine să schimbe tot un Arai, Chaser Jungle white, o cască plină de libelule și șopârle portocalii, pe care am folosit-o vreo 6-7 ani. Mă dau cu motorul de aproape două decenii. Am cumpărat de-a lungul anilor căști de la AGV, Suomi, Shoei și Arai. Cu cele din urmă m-am împăcat cel mai bine. Deși nu sunt printre cele mai ușoare de pe piață, sunt printre cele mai echilibrate, mai bine izolate și mai sigure. Firma japoneză este cunoscută și apreciată pentru că încă produce căști „hand made”, folosește mai mult oameni și mai puțin roboți. Îmi iau căștile în funcție de cât de sigure sunt, însă le aleg și cu ochii și inima. Întotdeauna mi-au plăcut culorile vii, desenele nebune cu animale, insecte și flori. Înțelegeți deci că nu am avut nevoie de prea multe minute pentru a alege această frumusețe.:)

Prietenii de la Dual Motors au în magazin căști pentru toate gusturile și pentru ăi mai serioși, dar și pentru nebunii iubitori de culori, așa ca mine. Clar este că, indiferent de desene, toate, dar absolut toate Arai-urile sunt sigure. Da, nu sunt ieftine, însă o cască o cumperi pentru ani buni, iar „sunt prea sărac ca să-mi iau lucruri ieftine” nu sunt vorbe-n vânt. Asfalt uscat tuturor, indiferent de desenele de pe cască și de marca ei!

One thought on “Moș Crăciun vine uneori și-n octombrie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.