Este prima zi în care nu mai sunt jurnalist senior al Știrilor TVR… Nici nu știu cum au trecut aproape 11 ani și jumătate, însă sunt sigur că pentru mine au reprezentat o perioadă foarte bună din punct de vedere profesional. Sper că în acest deceniu am reușit să fac și eu câte o „mărgică” pentru Televiziunea Publică. Am filmat Primăvara Arabă, am transmis din Tunisia, Egipt, Libia, am făcut reportaje în Japonia, SUA, Coreea de Sud, Singapore, Afganistan, Iran, Liban și Siria. Am intervievat pentru Știrile TVR teroriști (Omar Bakri), dar și șefi ai CIA și NSA (gl. Michael Hayden). Florin Dobre și cu mine am fost singurii jurnaliști români care au transmis din Tripoli, în timpul războiului colonelului Gaddafi cu rebelii, în 2011.

În vârful antenei de pe turnul TVR. Fotografia a fost făcută cu ajutorul unor profesioniști, în deplină siguranță. Nu încercați astfel de selfie-uri!

Anul următor, am fost primul (și singurul până acum) reporter TV român care a filmat și a făcut direct din Coreea de Nord. L-am avut alături pe amicul Cătălin „Grasu'” Popescu, operator. În pandemie, în primăvara lui 2020, împreună cu Mihai Florea, am filmat la ATI COVID în Spitalul Suceava, o premieră pentru România la acea vreme. În 2021, în noiembrie, cu același coleg, am fost în Siria, în partea controlată de kurzi și am făcut câteva reportaje despre ISIS. Am fost primii jurnaliști români în zonă. Am fost onorat să pot comenta în fiecare an, alături de gl. Constantin Spînu, Parada de 1 Decembrie. Mă bucur că am fost la microfonul TVR atunci când România a împlinit 100 de ani. Da, au fost 11 ani cu mii de știri și transmisiuni în direct din țară și de pe mai multe continente. Nu pot decât să le mulțumesc colegilor de la TVR pentru că m-au făcut să mă simt un membru important al echipei! Mult succes tuturor, inclusiv mie, normal! 🙂

5 thoughts on “Mulțumesc, TVR!”
    1. Mai omule, in primul rand felicitari pentru cariera impresionanta. Dar acum chiar aveam nevioie de reportajele tale din Kiev. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.