Auzi de tot felul de asigurări ciudate: pentru mâini, picioare, fund sau sâni. Când amicul care mi-a pus un implant în locul unei măsele mi-a spus că-mi pot asigura lucrarea, am rămas cu gura căscată. Nu știam dacă vorbește serios sau mă ia peste picior…De ce să asigur implantul? Când va ceda, voi veni la voi (* ) și-mi voi pune altul. Sper totuși ca asta să se întâmple peste mulți ani, i-am spus sigur pe mine. Da, dar e mult mai ușor să dai câte puțin, lunar și nu câteva sute de euro o singură dată. Teoretic, implantul durează o viață, însă sunt și cazuri în care-l poți pierde. De exemplu, fumatul poate favoriza periimplantita, boală care duce la infectarea țesutului din jurul implantului, mi-a explicat doctorul. Costurile nu sunt mari. Pentru un implant asigurat plătești 5 euro/lună. Frumos e că, după ce-am zis ok, m-am trezit zâmbind tâmp, în mijlocul cabinetului. Da, era clar că asigurarea merita. Am stat și m-am gândit că, din cauza bugetelor mici și a mentalității, am mers de atâtea ori în războaie fără asigurare de viață, în schimb m-am cramponat pentru o măsea de porțelan. Ce ciudat animal e omul…

* Dentestet este singura clinică din România care oferă programul Implant+. Detalii găsiți pe site-ul Dentestet.

scaun

 

5 thoughts on “O altfel de asigurare”
 1. 5×12=60 (pe an)
  60×7 (cam atâîia ani ţin lucrurile) = 420 euro
  420 euro x 4,5 lei = 1900 lei
  la care adăugaţi anumite costuri
  plus clauzele scrise cu litere mici (că sunt asigurate dar nu trebuie să faceţi aia şi aia)
  plus posibilitatea că asiguratorul… să dispară
  şi dispar şi banii
  sau se devalorizează

 2. M-am hotarat si eu sa imi pun un implant…La MG MEDICAL …costurile sunt 2300 ron…….plus 1300 ron capa de vindecare si bontul proteic..nu mi s-a propus in schimb nici o asigurare si dupa cum am citit la tine vad ca doar cei de la DENTESTET ofera momentan acest serviciu..

  1. Victoria, ei pot să-ți asigure și lucrarea făcută de alții. Sau poți să ceri o ofertă și de la Dentestet și vezi care-i mai bună.

  1. mariana, sunt implanturi scumpe pentru care primesti garantie 10 ani si unele cu preturi mai omenoase pentru care nu primesti. Daca ai 900 de euro sa dai doar pe implant, fara manopera, coroana etc, primesti 10 ani garantie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.