Polemizând cu un bădigard

Nu sunt în cea mai bună perioadă. Am luat un virus adus de Smaranda de la grădiniță și sunt în câteva zile de medical. Sma a avut și ea aproape 40 de grade și, ca și cum nu ar fi fost suficient, îl am și pe tata internat pentru o minoră intervenție chirurgicală. floreascaDa, nu e nici cea mai neagră perioadă, dar nici cea mai roz. În aceste condiții, ieri seară, încărcat cu mâncare, suc și fructe, am mers la Floreasca să-l văd câteva minute pe tata. Programul de vizită se termină la ora 20. Eram bucuros că era 19 și 50. Nu doream să parlamentez cu paznicii și chiar urăsc să dau șperț.

– Unde mergi?, m-a interpelat un plăvan pe un coridor de la urgențe. Avea vreo 40 de ani. Burta i se revărsa peste centură. Stătea răscrăcănat și mă sfredelea cu niște ochi mici, plantați aproape-n mijlocul unei fețe lombroziene, fix ca două bomboane pe colivă.

– Merg la ortopedie. Îl am pe tata internat. Oricum, am văzut afișul și mai am 10 minute, timp berechet să las astea și să plec.

– Băăă, nu că acu’ chiar mă enervezi. Tată, dacă-mi mai zici așa, chiar nu te mai las! Înțelegi, tată?, s-a rățoit malacul.

– Mă scuzați, dar nu cred că sunteți tatăl meu. V-am zis că tata e internat la ortopedie, am replicat cu o privire senină.

Lumea din jur a început să chicotească, lucru care l-a înfuriat și mai tare pe străjer. Pe un ton ridicat, a continuat să-mi explice ca la 19,45 se închide de fapt spitalul. Văzând că nu o scot la capăt, am profitat de o pauză de respirație și l-am întrebat:

– Așa e că te cam încurcă serviciul?

– Ăăăă, nu. Cum adică?

L-am lăsat pe gânduri și mi-am văzut de treabă. Aș vrea să-i mulțumesc. Discuția cu el a fost singura pată de culoare într-o zi plină de Nurofen, febră, orteze, indici de coagulare. 🙂

10 thoughts on “Polemizând cu un bădigard

 1. Gigi

  :)) Să mai zică cineva că nu e fain pe la noi ! Scuze , din afară văd amuzantă faza ! Desigur că sunt multe persoane angajate în acel domeniu care nu ştiu exact care este rostul lor pe lume . Şi pentru asta trăiesc fericiţi , până la adânci bătrâneţi ! Şi-i scutură de bănuţi pe unii şi pe alţii , de parcă ….. .
  Multă sănătate îţi doresc ! Şi fetiţei de asemenea !

  Reply
 2. Valeria Teodorescu

  Sa Va insanatositi grabnic si Dvs. si Sma ,la ea e putin ma dificil,dar ii va trece,cat despre acel individ sunt o “RASA”aparte,ei asa se considera,noi suntem de vina,fiindca le permitem,inca 2-3 replici,ca ale Dvs.si se vor linisti! MULTA SANATATE VA DORESC V.T.SI A A..

  Reply
 3. americanu

  Aoleu alt virus multa sanatate ….Nah acuma stii cum e , dai unui paznic un teritoriu ceva care sa il pazeasca si el iti devine acolo Dumnezeu pe pamant

  Reply
 4. bogdan

  acei paznici lasa in timpul zilei sa intre in spital toti dubiosii care vand diverse chestii prin saloane; tot aceeasi paznici cand e cate unul recalcitrant la parter la primiri urgente stau si se uita lung sau nu-i gasesti.
  in alta ordine de idei, atentie la indicii de coagulare, tromboza venoasa profunda e cam nasoala.

  Reply
 5. radu

  servicii externalizate. pentru o zi de paza facuta de gibon spitalul plateste 150 de euro. desigur nu gibonului ci unei maimute mai sirete.

  Reply
 6. NICOLETA

  Snatate tuturor alor tai si tie,da problema “budigarzilor”nostri,este ca nu au ce cauta acolo(unii dintre ei!).Unii sunt chiar pensionati la varsta,altii se bat in kilograme cu halterofilii,altii se bat in creere cu furnicile….Problema este a angajatorilor lor si a imensei mase de someri din provincie mai ales.Am un prieten care la 54 de ani,inginer foarte bun ,nu si-a putut gasi de munca in amaratul nostru de oras,si acum este paznic la un obiectiv abandonat.Cred ca incepe sa se tampeasca,asta este vorba lui,dar ii trebuie si bani,asa ca…

  Reply
 7. Mihai

  Specia aceasta de transformatori de mancare se cred Zei cand lucreaza. Toti au impresia ca esti un terorist cand intri intr-o cladire si te iau tare. La facultate sunt deja de doi ani de zile. In cinci din sapte zile ma duc la facultate. Aproape de fiecare data cand trebuie sa deschid o sala, trebuie sa am aceleasi dialoguri ca tine. DE DOI ANI DE ZILE !!! Am inceput sa am deja o antipatie pentru culoare visiniu pe care o poarta, din cauza nervilor. Iti invidiez calmul si iti apreciez replica „- Așa e că te cam încurcă serviciul?”

  Reply
 8. Simona

  Of Doamne …astfel de personaje trebuie ignorate – in masura posibilitatilor!
  Multa sanatate Smarandei, tie si Mariei, pentru ca in astfel de situatii Maria are nevoie de sanatate mai mult ca oricand!
  Sa auzim sau … sa citim de bine!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.