Premieră la Cercetări Penale

În ultimii ani, mi-am petrecut zile întregi în fața arestului. Alături de alți colegi din presă, de fiecare dată, am așteptat eliberarea diverselor personaje de mai mic sau mai mare calibru. Momentele în care proaspăt eliberatul pășește pe ușa Cercetărilor Penale sunt întotdeauna de coșmar. Jurnaliștii se aruncă pur și simplu pe intervievat, se dau coate, se primesc microfoane-n gură. Haos! De fiecare dată, înainte de acțiune, cineva propune să stăm în linie. Putem să filmăm fără să ne omorâm și nici nu-l speriem pe fericitul care tocmai scapă de cătușe. Toată lumea aprobă. Când ușa se deschide, lucrurile scapă invariabil de sub control. Ieri, am stat să-l aștept pe Vîntu. Așa, într-o doară, le-am propus colegilor să ne organizăm puțin. Au fost de acord. Am vorbit cu șeful gărzilor lui Vîntu ( cel care împinge căruciorul în foto) și a promis să nu-și așeze oamenii în fața camerelor. Câțiva amici din presă mi-au zis că e prea frumos ca să și meargă. Ce să vezi? Vîntu a ieșit. Nu a vrut să vorbească. Oamenii lui l-au luat pe sus și l-au băgat în mașină. Cameramanii au filmat fără probleme. Toți am scăpat fără vânătăi și fără dinți sparți. Nimeni nu a fost spânzurat cu vreun cablu. Pentru prima dată în astfel de situații, toți ne-am comportat civilizat. E clar că presa mai are o șansă. Dacă mai lucrăm și la conținut… :)))

 

4 thoughts on “Premieră la Cercetări Penale

 1. NICOLETA

  Bun asa,in fond este o meserie frumoasa ,de ce sa mai iei si pumni sau coate ? Se poate face si din placere o astfel de filmare ,ba mai mult ,probabil si de mai buna calitate !Bravo Adelin,ai calitati de lider(sau de reporter cu experienta si deci respectat).

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Nicoleta, nu stiu ce calitati de lider am. Cert este ca se poate.
   Turnofftheglory, da. Era o gluma amara.

   Reply
 2. americanu

  Pai un personaj de genul asta care are un anume stil de viata,si care mai si sta 1,2 luni in arest numai chef de interviu nu are la iesire cred…..Si dah se poate si cu civilizatia…usor usor…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.